Rechtsbijstandsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ieder mens maakt weleens een fout. Afhankelijk van de fout en de schade als gevolg hangen daar consequenties aan. Om de consequenties zoveel mogelijk in te perken, kan je kiezen uit tal van verzekeringen. Je hoeft je niet tot over je oren te verzekeren. De mate van verzekeren is per beroep en individu afhankelijk. 

Waarom een ZZP rechtsbijstand?

ZZP’ers zijn vaak expert op hun vakgebied. Juist daarom weten ze hoe belangrijk het is om complexe zaken, zoals rechtsbijstand, ook aan experts over te laten. 

Een rechtsbijstandverzekering beschermt de ZZP'er tegen de financiële risico’s voortkomend uit een juridische conflict. Met een ZZP rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand. 

Juridisch adviseurs kunnen je helpen met;
  1. Het geven van juridisch advies;
  2. Het voorkomen van juridische conflicten en misverstanden.
  3. Het behartigen van jouw belangen bij een juridisch conflict;
  4. Je verdediging bij een gang naar de rechter.

Kosten rechtsbijstandsverzekering 

De kosten van juridische hulp zijn kostbaar en kunnen al snel hoog oplopen. Juridische hulp is over het algemeen erg duur. Gemiddeld betaal je al snel tussen de €150,- en de €300,- per uur voor een advocaat met verdere uitschieters daargelaten. 

Met een rechtsbijstandsverzekering betaal je €15,- tot €30,- per maand. Een goede rechtsbijstandsverzekering kan al snel een goede investering zijn. 

Verschillende verzekeraars bieden rechtsbijstandsverzekeringen aan met flinke prijsverschillen en dekkingen. Neem de tijd voor de keuze voor de verzekeraar die bij jou past.

Wel of geen rechtsbijstandsverzekering

Sommige tegenvallers kun je prima zonder verzekeraar oplossen. Tegen bepaalde tegenvallers kun je jezelf het beste goed indekken. Een rechtsbijstandverzekering kan veel uit handen nemen op het moment dat je als ZZP'er bij een juridisch geschil betrokken bent geraakt. Daarnaast vergoedt een rechtsbijstandverzekering de hoge kosten van juridische ondersteuning en een eventuele gang naar de rechtbank. 

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten tijdens conflict?

Denk niet na over een rechtsbijstandsverzekering als het al te laat is. Schat je eigen situatie goed in. Het is beter voorkomen, dan genezen. Ben je in een juridisch conflict geraakt en op dat moment nog niet verzekerd, dan heb je geen recht op juridische ondersteuning.

Tips afsluiten rechtsbijstandsverzekering

Let goed op bij het afsluiten van een rechtsbijstandsverzekering op de volgende punten:

  1. Bedenk welke dekkingen er écht nodig zijn;
  2. Bedenk of je niet al een verzekering hebt lopen;
  3. Controleer de wachttijd;
  4. Let op de maximum vergoeding van een advocaat.

Collectieve rechtsbijstandsverzekering

1ZZP is met verzekeraars in gesprek voor collectieve rechtsbijstandsverzekeringen. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en mee genieten van de velen voordelen van 1ZZP. De registratie en gebruik van 1ZZP is voor de ZZP'er volledig gratis. 

 

ZEZ uitkering

Ook een collectieve rechtsbijstandsverzekering? 

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

 

 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image