ZZP'er speelt in op flinke stijging vacatures Zorg en Horeca

Freelance Kok

De Horeca kampt met veel “drop outs”, ZZP’ers nemen deze posities steeds vaker over

Michael van den Muijsenberg van 1ZZP is sinds 2004 werkzaam geweest in de Horeca. In zijn dienstjaren heeft hij vakkennis opgedaan bij diverse bedrijven in het topsegment waaronder bij enkele Michelin ster restaurants. Zijn laatste bedrijf was in Engeland bij John Campbell van Coworth Park, The Dorchester Collection. “In de loop der jaren heb ik gezien dat steeds minder medewerkers kiezen voor een langdurig dienstverband”. Al een aantal jaren loopt het aantal vacatures binnen de horeca flink op. “De Horeca kampt met veel “drop outs”, de huidige generatie hecht veel waarde aan vrije tijd en vrijheid. Steeds meer medewerkers kiezen ervoor om als ZZP’er aan de slag te gaan om op deze manier de balans in werk en privé te kunnen vinden.”

 

Overstap naar de Gezondheidszorg

In samenwerking met zijn vriend, hardloopmaat, ZZP’er/Ondernemer zijn zij het initiatief 1ZZP.nl begonnen. “Bij 1ZZP willen wij randzaken van het ondernemen uit handen nemen door automatisering. De ZZP’er kan geheel vrijblijvend gebruik maken van het platform en betaald hier geen kosten voor. Het enige dat zij optioneel hoeven te betalen is het gebruik van factoring (24 uurs betaling), dat geld gaat direct naar de factoringmaatschappij.”

 

Maar hoe komt het nu eigenlijk dat er steeds minder medewerkers te vinden zijn?

Naast de explosieve groei aan ZZP’ers blijft ook het totaal aantal vacatures stijgen. Hierdoor zijn er steeds minder medewerkers te vinden. Het CBS verwacht dat in 2019 nog geen einde van de stijging. Verwacht wordt dat de stijging voort blijft zetten in 2020.

Uit een recent rapport van de ABN Amro blijkt dat er in Nederland 10,5 miljoen banen zijn. De grens daarvan blijkt nog niet te zijn bereikt. De werkloosheid zal ook dit jaar verder dalen. Het aantal openstaande vacatures steeg naar een nieuw record, namelijk 264.000. Ter vergelijking; tijdens de crisis in 2008 werd een dieptepunt van 91.000 vacatures bereikt.  

ZZP Freelance opdracht opdrachtgever 1ZZP

Voor al die banen zijn dus mensen nodig. Maar het punt is dat op de vacatures voor die banen steeds minder mensen solliciteren. De personeelstekorten spelen dan ook steeds meer ondernemers parten, stelt het rapport. Zo erg dat het zelfs de groei van de Nederlandse economie remt.

ZZP Opdracht Opdrachten Gratis Freelance

 

 

ZEZ uitkering

Gratis ZZP opdrachten ontvangen of op zoek naar ZZP'ers?

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

 

 Lees ook: Personeel gezocht? ZZP'er biedt mogelijk oplossing

 

 

 

Geschreven: 06 maart 2019 in Algemeen

1ZZP

Start vandaag!