Freelance Kok

ZZP krijgt kans door werkloosheid

ZZP'ers kunnen hun slag slaan. De spanning op de arbeidsmarkt is opgelopen naar een nieuw hoogtepunt. In het eerste kwartaal van 2019 waren er gemiddeld 88 vacatures per 100 werklozen. Het aantal vacatures nam toe, terwijl het aantal werklozen afnam. Ook het aantal banen is verder gestegen in het eerste kwartaal. Tegelijkertijd kampen sommige sectoren bij uitstroom. Met name de horeca heeft veel last van werknemers die besluiten om iets anders te gaan doen. 


Flinke uitstroom

Michael van den Muijsenberg van 1ZZP is sinds 2004 werkzaam geweest in de Horeca. In zijn dienstjaren heeft hij vakkennis opgedaan bij diverse bedrijven in het topsegment waaronder bij enkele Michelin ster restaurants. Zijn laatste bedrijf was in Engeland bij John Campbell van Coworth Park, The Dorchester Collection. “In de loop der jaren heb ik gezien dat steeds minder medewerkers kiezen voor een langdurig dienstverband”. Al een aantal jaren loopt het aantal vacatures binnen de horeca flink op. “De Horeca kampt met veel “drop outs”, de huidige generatie hecht veel waarde aan vrije tijd en vrijheid. Steeds meer medewerkers kiezen ervoor om als ZZP’er aan de slag te gaan om op deze manier de balans in werk en privé te kunnen vinden.”


Overstap ZZP ondernemerschap

In samenwerking met een bevriend ondernemer zijn zij het initiatief 1ZZP.nl begonnen. “Bij 1ZZP willen wij randzaken van het ondernemen uit handen nemen door automatisering. De ZZP’er kan geheel vrijblijvend gebruik maken van het platform en betaalt hier geen kosten voor. Het enige dat zij optioneel hoeven te betalen is het gebruik van factoring (24 uurs betaling), dat geld gaat direct naar de factoringmaatschappij.” Tevens zal het platform de collectieve verzekeringen gaan verzorgen voor hun gratis leden. 

Lees ook: Personeel gezocht? ZZP'er biedt mogelijk oplossing

Krapte arbeidsmarkt kans voor ZZP'er

Naast de explosieve groei aan zelfstandigen blijft ook het totaal aantal vacatures stijgen. Hierdoor zijn er steeds minder medewerkers te vinden. Het CBS verwacht dat in 2019 nog geen einde van de stijging. Verwacht wordt dat de stijging voort blijft zetten in 2020.

Uit een recent rapport van de ABN Amro blijkt dat er in Nederland 10,5 miljoen banen zijn. De grens daarvan blijkt nog niet te zijn bereikt. De werkloosheid zal ook dit jaar verder dalen. Het aantal openstaande vacatures steeg naar een nieuw record, namelijk 264.000. Ter vergelijking; tijdens de crisis in 2008 werd een dieptepunt van 91.000 vacatures bereikt.  

ZZP Freelance opdracht opdrachtgever 1ZZP

Voor al die banen zijn dus mensen nodig. Maar het punt is dat op de vacatures voor die banen steeds minder mensen solliciteren. De personeelstekorten spelen dan ook steeds meer ondernemers parten, stelt het rapport. Zo erg dat het zelfs de groei van de Nederlandse economie remt.

ZZP Opdracht Opdrachten Gratis Freelance

Online marktplaats

1ZZP.nl is dé online marktplaats voor bedrijven en opdrachtgevers om zelfstandigen te vinden. Opdrachtgevers kunnen een eigen flexpool bouwen zonder tussenkomst van dure bemiddelaars. De opdrachtgever betaalt slechts 5 procent van de inhuur. Daar waar andere partijen zoals bemiddelaars, detacheerders en uitzendbureaus soms wel tot 40 procent meer vragen. Tevens is het platform zo ingericht dat het schijnzelfstandigheid tegen werkt en daarmee de opdrachtgever veilig stelt tegen naheffing van de Belastingdienst. 

 

 

ZEZ uitkering

Gratis ZZP opdrachten ontvangen?

Op zoek naar ZZP'ers zonder tussenkomst van een dure bemiddelaar?

 

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

    

 

 

 

 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image