Flinke toename aan ZZP'ers in de Zorg sector

Flinke toename aan ZZP'ers in de Zorg sector

Het afgelopen jaar hebben er circa 10.000 mensen zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ZZP'er en freelancer in de zorg. Ten opzichte van het jaar daarvoor blijkt dit een toename van maar liefst 20 procent. In 2015 waren er nog 87.000 ZZP'ers en freelancers werkzaam in de sector Zorg en Welzijn. Afgelopen november waren er circa 130.000 ingeschreven. De enorme groei aan ZZP'ers en Freelancers zitten voornamelijk in de functies Helpende, Verzorgende IG en Verpleegkundige.


Interview ZZP Verpleegkundige

Uit een interview met een Verpleegkundige kwam naar voren dat het hogere uurtarief en de vrijheid de grootste motivaties zijn voor de keuze om verder te gaan als zelfstandige.
Als ZZP Verpleegkundige kan men diensten weigeren daar waar men in loondienst een werkopdracht kunnen krijgen en zodoende alsnog de verplichting te krijgen om te komen werken.
Ook bleken aanvragen van vrije dagen steeds minder mogelijk als verpleegkundige in loondienst. 

Toch geeft de geïnterviewde aan dat het ondernemerschap niet voor iedereen is weggelegd. "Zo moet je zelf je verzekeringen en je pensioen regelen. Ook moet ik zelf achter mijn onbetaalde facturen aan."


Platform voor ZZP'ers

1ZZP faciliteert een platform en een mobiele applicatie waarin de urenstaten en facturatie geautomatiseerd worden. Tevens wordt het debiteurenbeheer uit handen genomen. Daarnaast komen collectieve verzekeringen en pensioen opbouw in de toekomst ook aan bod.

Ook vereenvoudigd 1ZZP het contact tussen opdrachtgever en ZZP'er. Vraag en aanbod komen makkelijker bij elkaar.

 

Lees ook: Big-Nummer vermelden verplicht voor ZZP'er maar geen handhaving

 

ZEZ uitkering

Eenvoudig, overzichtelijk en goedkoop ZZP'ers inzetten?

Als ZZP'er gratis ZZP opdrachten ontvangen?

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

 

 


 

Boek nu de eerste week gratis
en vrijblijvend ZZP'ers

Betaal tijdelijk geen 5% bemiddelingsfee

Image