ZZP in opkomst door Gig economie

Keuzes, keuzes, daar zit het leven vol mee. Welke route zal ik inslaan? Zekerheid of avontuur? Loondienst of als ZZP aan de slag gaan?

De grootste groep ZZP'ers zijn straks de 'millennials', generatie geboren na 1986. Tegenwoordig ook wel de 'millennial-ZZP'ers' genoemd. Vooroordelen die kleven aan deze groep zijn; dat ze jobhoppers zijn, je als bedrijf niet op deze generatie kan rekenen, je niet in ze moet investeren want ze zijn zo weer weg, willen veel vrije tijd en vaak het liefst in hun pyjama vanuit huis werken met een cappuccino erbij, terwijl ze hun volgende vakantie aan het plannen zijn.

Men legt de verantwoording voor het gemak alleen in de schoenen van deze groep. Ze vergeten te vermelden dat er ook sprake is van 'Millennial-bedrijven'. Bedrijven die weinig willen betalen maar maximale commitment eisen, bedrijven die HBO'ers op productiefuncties willen, tijdelijke contracten zodat ze er makkelijk vanaf kunnen als het hun uitkomt. Het mes snijdt immers aan twee kanten.

Ieder moet zijn of haar eigen pad bepalen. In loondienst of ZZP. Feit blijft wel dat de groep ZZP'ers sterk gegroeid is, en dat deze groei ook flink blijft aanhouden.

Auteur: D. van Daal

 

Lees ook: ZZP'ers & Freelancers in de bouw/industrie gezocht


1ZZP

Meer nieuws en andere feiten? Meld je nu gratis aan bij 1ZZP.nl en geniet van de velen voordelen.

 

Geschreven: 29 januari 2019 in Algemeen

1ZZP

Start vandaag!