Voor jou als freelancer of ZZP’er

Voor jou als freelancer of ZZP’er is het onwijs belangrijk dat je gezond bent en dat dit ook zo blijft.

Gezond leven, sporten en gevarieerd eten helpen daarbij. Maar wat nou als je onverhoopt dan toch een tijdje ziek wordt? Of misschien zelfs langdurig ziek. Heb jij wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering die je financieel door een lastige periode sleept? Dat geldt helaas niet voor iedereen. 

Van het totaal aantal ZZP’ers die het ondernemerschap als hoofdinkomen hadden, waren er in 2016 maar liefst 19,2 procent verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De afgelopen jaren is het aantal verzekerden verminderd. In 2011 waren 22,8 procent van de ZZP’ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. 

Het aantal verzekerden verschilt enorm per sector. Zo is maar liefst 32 procent van de ZZP’ers in de bouw verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid tegenover 7,6 procent van de ZZP’ers in de sector cultuur, recreatie en overige diensten. 
Het verschil heeft onder andere te maken met de (fysieke) aard van de werkzaamheden in de sectoren. 

Binnen de sectoren is er vaak sprake van concurrente op de arbeidskosten. De betaalbaarheid van de arbeidsongeschiktheidsverzekering is het grote struikel blok voor de ZZP’ers. 

Bij 1ZZP willen wij een totaalpakket aanbieden voor de bestaande, dan wel startende ZZP’er. De ZZP’er moet enkel bezig zijn met de core business. Geen acquisitie meer en je facturen gegarandeerd snel uitbetaald krijgen. Collectieve verzekeringen en dus betaalbare verzekeringen zullen uiteindelijk ook aan bod komen. 

 

In onze kennisbank vindt je meer informatie.

 

Lees ook: Personeel nodig? ZZP'er biedt mogelijk oplossing.

1ZZP

Meer nieuws en andere feiten? Meld je nu gratis aan bij 1ZZP.nl en geniet van de velen voordelen.

 

Geschreven: 26 september 2018 in Algemeen

1ZZP

Start vandaag!