Noodpakket 3

Dit is er bekend over nieuw noodpakket 3.0

Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) kan nog niet met zekerheid zeggen dat er opnieuw een steunpakket komt voor ondernemers en bedrijven die door het coronavirus in de financiële problemen zijn gekomen. Eind augustus beslist het kabinet hierover. Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat een derde noodpakket wel degelijk nodig is. 

Nieuw: "Steunpakket 3.0 Corona wordt uitgebreid, extra hulp in aantocht

Noodpakket 3.0 

Het kabinet kijkt naar mogelijkheden om werknemers te laten omscholen of verder te helpen aan nieuw werk. Dit doet het kabinet de komende maanden samen met de vakbonden en werkgevers (sociale partners). Hans de Boer, voorzitter van NVO-NCW vindt dat we ervan uit kunnen gaan dat een nieuw steunpakket nodig is. Het huidige noodpakket loopt tot 1 oktober. 

Lees ook: "TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten)"

Noodpakket 3.0 noodzakelijk

In een interview geeft de voorzitter van NVO-NCW aan mogelijk eind dit jaar, dan wel volgend jaar, we echt de gevolgen gaan merken van de huidige crisis. "Een derde steunpakket is hard nodig. De geluiden die ik opvang uit de hoek van de industriële bedrijven zijn zorgwekkend. De orderportefeuille van bijvoorbeeld onze baggeraars droogt op. En daar zit een hele bedrijfskolom onder die ook in de problemen komt” aldus Hans de Boer.

Lees ook: "Grote zorgen werkgeversorganisaties om NOW en TVL-regeling"

Steun vooral naar MKB en minder naar ZZP

Eerder maakte minister Koolmees bekend dat tot 12 juni ruim 140.000 bedrijven onder andere steun hebben gekregen middels de NOW. Inmiddels is bekend dat veel zelfstandigen de handdoek in de ring hebben gegooid sinds de wijzigingen in de Tozo-regeling en de invoering van de partnertoets. Voor de regelingen was een bedrag van 9,8 miljard euro opgenomen. Dit bedrag is voor 90 procent naar kleine en middelgrote bedrijven gegaan. 

Lees ook: "Minimumtarief ZZP’ers en zelfstandigenverklaring toch van de baan"

Investeringen nodig in nieuw noodpakket

Volgens minister Koolmees zijn er nog onzekerheden over het verloop van het coronavirus en de stand van de economie. Het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) levert in augustus meer cijfers aan. Daarna zal er meer duidelijkheid komen over wel of geen nieuw steunpakket. 

De voorzitter van VNO-NCW vindt dat de overheid de komende jaren vooral moet investeren in infrastructurele projecten. 'Investeer jezelf uit de crisis' zegt Hans de Boer. De Boer vindt dat het kabinet meer moet investeren in vergroening, energiewinning uit waterstof en bijvoorbeeld de Lelylijn. De Lelylijn moet een efficiëntere verbinding worden Noord-Nederland en Schiphol.

Zie ook: "Het vinden van de juiste ZZP'er is kinderspel"

Deadline noodpakket 1 oktober

Het huidige noodpakket loopt af op 1 oktober 2020De regelingen zoals de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb)NOW(Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) en TOZO (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) zullen dan eindigen tenzij deze opnieuw verlengd worden. 

Bron: NPORadio1.nl 

Lees ook: "NOW 3 en TVL aanvragen? Verwachtingen van de verlengde regelingen"

ZEZ uitkering

Jouw recruitment en backoffice software voor het opbouwen van een flexpool

Rechtstreeks contact binnen een groot netwerk aan ZZP'ers zonder verplichtingen

 

ZZP gezocht

Nu nog geen professional nodig?

Wij helpen je graag vrijblijvend goed voor te bereiden voor de toekomst!

contact

Registreer je nu gratis!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image