Faillissementen

Faillissementen corona. MKB Nederland pleit voor duidelijkheid

Het kabinet moet volgens MBK Nederland met een strategie komen voor ondernemend Nederland na dit corona tijdperk. Volgens de voorzitter van MKB Nederland heerst er een grote behoefte aan duidelijkheid bij ondernemers. Veel ondernemers weten nog steeds niet waar zij aan toe zijn.

Faillissementen in evenementen en horeca

De gevolgen van de coronavirus slaan flink toe bij bedrijven. Het MKB heeft daarover al berichtgevingen ontvangen. Voornamelijk in de evenementenbranche en in de horeca stijgt het aantal faillissement aanvragen meer dan gemiddeld.

De verwachting is dat het aantal faillissementen de komende periode blijven aanhouden. Met het zicht op het uitbetalen van de salarissen en vakantiegelden zullen er meer bedrijven zijn die niet meer het hoofd boven water kunnen houden.

Onderzoek KvK

Uit een eerder onderzoek van de Kamer van Koophandel bleek dat ondernemers verwachten in de financiële problemen te komen door de coronacrisis. Maar 7 procent van de 10.000 ondervraagden denkt niets te merken van de coronacrisis.

Maar liefst 52 procent van de ondervraagden geeft aan dat de werkzaamheden van het bedrijf volledig zijn gestopt. Een kwart daarvan zat twee weken eerder al in de financiële problemen. Grote bedrijven verwachten financiële problemen als de coronacrisis langer zal aanhouden.

Schulden ondernemers

Het MKB is blij met de steun voor ondernemers vanuit het kabinet. Alleen is de steun vooral gericht op de korte termijn. Een voorbeeld van een dergelijke korte termijn oplossing is, het uitstellen van het betalen van belastingen. Het geld dat nu niet betaalt hoeft te worden zal later wel over de brug moeten komen. Ondernemers zullen bergen met schulden krijgen waar ze misschien niet uit komen.

Economie op gang brengen

Volgens het MKB zijn antwoorden op die vragen belangrijk en vraagt dat lange termijn visie. Het op gang brengen van delen van de economie waarin ondernemers weer uitzicht hebben op bedrijvigheid en omzet genereren. Daar zullen plannen over gemaakt moeten worden.

“Ik hoop dat het kabinet wijze besluiten zal nemen en dat we daar wel begin mei de eerste signalen van zullen zien” aldus Jacco Vonhof – Voorzitter MKB Nederland

Bron: WNL.tv

ZEZ uitkering

Ontvang als ZZP'er gratis ZZP opdrachten.

Bouw als opdrachtgever een eigen flexpool zonder de hoge kosten van een bemiddelaar maar wel met de voordelen van de backoffice van een bemiddelaar.

 

Registreer je nu of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image