Geldzaken

Geldplan ZZP van Startpunt Geldzaken

Op dit moment werken er gemiddeld 1,3 miljoen Nederlanders als ZZP’er. Door vaste lasten en fluctuerende omzet is het voor veel ZZP’ers lastig om hun geldzaken op orde te houden. Financieel experts maken zich dan ook zorgen om deze sterk groeiende groep ondernemers. Reden genoeg voor initiatiefnemer het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) om ZZP’ers en freelancers te helpen. Het Nibud lanceert de online stappenplan Geldplan ZZP voor zelfstandigen. Het doel van de online stappenplan is om ZZP’ers te helpen om hun financiën beter te kunnen ordenen.

Onderzoek geldzaken

Uit onderzoek van de Nibud en Wijzer in geldzaken blijkt dat maar liefst twee derde van de zelfstandigen te maken heeft met een fluctuerend inkomen. Deze groep ZZP’ers hebben vaak kortdurende opdrachten. De dienstverlening wordt steeds afgebroken met een lagere winst als gevolg. Verder blijkt uit onderzoek dat zelfstandigen geen overzicht hebben. Hierdoor zijn zij vaak onzeker over hun financiële situatie, hebben daardoor zorgen en bouwen te weinig reserves op.

Van de 2.000 ondervraagde ZZP’ers maakt maar liefst 18 procent zich zorgen over de financiële situatie. De zorgen zijn terecht. Want 10 procent raakt direct in de financiële problemen als de opdrachtgever niet op tijd betaalt.

Niet meer 30 dagen of langer wachten op de betaling van je factuur?
Lees ook: Factoring 

Tevens geeft 11 procent aan vaak geld tekort te komen. En maar liefst 18 procent van de ondervraagden geeft aan nooit geld opzij te zetten. 26 procent reserveert wel degelijk een bast bedrag van de winst.


Geldplan ZZP

Ruim 20 procent van de huishoudens heeft te maken met schulden. Met als gevolg een grote kans te hebben om in de financiële problemen te komen. Van de 20 procent heeft slechts 2,5 procent professionele hulp. De cijfers komen voort uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Particuliere huishoudens met financiële problemen brengen hoge kosten met zich mee. In het Geldplan ZZP van Startpunt Geldzaken krijgen ZZP'ers vragen over hun leefsituatie, inkomenssituatie, reserves, administratie en onderneming. Daarmee wordt in kaart gebracht wat de risico’s zijn en wordt er advies gegeven om actie te ondernemen. De hoge kosten door financiële problemen kunnen hiermee worden voorkomen. Bedrijven en gemeenten kunnen zich aansluiten bij Startpunt Geldzaken.

Geldzaken


Initiatiefnemers Geldplan ZZP

Het Nibud is de initiatiefnemer van het geldplan ZZP dat weer onderdeel is van Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken is het achtste online geldplan. Alle acht online geldplannen bieden hulp om geldzaken in balans te krijgen en te houden. Startpunt Geldzaken is een samenwerking tussen het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP. Partijen brengen hun kennis samen op het gebied van budgetteren, hypotheek, sparen, beleggen, pensioenen en fiscaliteit.


Werken aan stabiel inkomen?

Twee derde van de ZZP'ers heeft te maken met kortdurende opdrachten. Met 1ZZP kom je in het vizier terecht van opdrachtgevers. Met het overzichtelijk dashboard van 1ZZP heb je alle belangrijke informatie van omzet tot af te dragen BTW in één overzicht. Maak gratis gebruik van factoring en tal van andere voordelen. Het kost jou verder niets.

 

ZEZ uitkering

Gratis ZZP opdrachten ontvangen?

Op zoek naar ZZP'ers zonder tussenkomst van een dure bemiddelaar?

 

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

    

  

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image