LinkedIn

Het belang van online zichtbaarheid

Ga eens na bij jezelf. Als je op zoek bent naar een product of dienst, wat doe je dan? Je gaat op zoek via het internet. Je gaat Googlen of zoekt via Facebook of LinkedIn naar een geschikte leverancier. Precies daarom zetten wij van 1ZZP ons in om de online zichtbaarheid van de ZZP’er te vergroten.

Niet alleen door ons online ZZP netwerk verder uit te breiden, maar ook door onze rubrieken. Zoals de “ZZP’er in de Spotlight” en binnenkort de “ZZP Pitch Vlog - Pitch jezelf naar een opdracht”. Over de Pitch Vlog ontvang je binnenkort meer informatie.

Maar wat is online zichtbaarheid en wat kun je zelf doen om dit te vergroten?

Waarom online zichtbaar?

Die manier van opzoeken is ook wat opdrachtgevers tegenwoordig doen. Dit is exact de reden waarom je met je bedrijf online zichtbaar moet zijn. We besteden ontzettend veel tijd aan online zijn en dit blijkt – zeker in tijden als corona – meer dan ooit noodzakelijk te zijn.

En eerlijk gezegd, verwachten je (potentiële) opdrachtgevers steeds vaker dat je ook online bent. Dat je eenvoudig te bereiken bent via je website of social media.

“Als opdrachtgevers niet weten dat jij bestaat worden ze geen klant bij jou. Hierdoor kan jij je dienst of product niet verkopen en behaal jij ook geen omzet.”

Online zichtbaar met LinkedIn

LinkedIn is de meest gebruikte professionele netwerksite ter wereld. Het doel van LinkedIn is om professionals van over de hele wereld bij elkaar te brengen, zodat ze succesvoller en productiever zijn. LinkedIn verbindt professionals uit de branche met elkaar en helpt mensen bij het vinden van ZZP opdrachten, klanten en partners.

Kortom, LinkedIn is een online CV en visitekaartje waar potentiële opdrachtgevers je kunnen vinden en contact met je kunnen opnemen. Een krachtig kanaal om je online te profileren als expert binnen jouw vakgebied en een belangrijk onderdeel van jouw digitale strategie. 

LinkedIn workshop

LinkedIn speelt dus een steeds belangrijkere rol in online zichtbaarheid. Binnen enkele minuten heb je een account aangemaakt en kun je aan de slag. Maar hoe maak je optimaal gebruik van je LinkedIn account?

Olivier Tytgat is jarenlang dé LinkedIn expert en weet alles over het optimaal gebruik maken van je LinkedIn profiel. Olivier kan jou verder helpen om je LinkedIn profiel te optimaliseren, je online zichtbaarheid te vergroten en je profiel te gebruiken als een persoonlijke landingspagina. 

Dit zal onder andere de volgende onderwerpen bevatten: 

 • Het profiel een all-star profiel maken.
  • Headline veranderen in een “strapline” = oneliner om uw doelgroep aan te spreken.
  • Het “about me” of “over mij” stukje invullen. 
  • Verdere features verkennen en inzetten.
 • Posts: wat werkt en wat niet?
 • Netwerken – hoe het platform (en algoritme) werkt 
 • Tips, tricks en tools om uw bereik uit te breiden. 

De online sessies zullen ongeveer 3 uur duren. Er is 1 uur voorzien om vragen te beantwoorden, je profiel te bekijken en op maat advies te geven om je bereik te vergroten.

Daarna kan je Olivier nog per mail contacteren met extra vragen en een 20 minuten follow-up call inplannen.

Dus focuspunten liggen binnen 2 “segmenten”: 

 • Hoe gebruik ik LinkedIn als “pull-marketing” kanaal = thought leadership (lange termijn) 
 • Hoe kan ik via LinkedIn aan social selling doen? (korte termijn/netwerk uitspelen) = don’t sell, but help people! 

Actie

Voor de maanden juli en augustus heeft Olivier speciaal een actie voor de leden van 1ZZP. Wil je meer weten? Neem contact op met Mariëlle van Eijk.

ZEZ uitkering

Op zoek naar (tijdelijke) professionals?

Bouw je eigen flexpool en beheer ze in je persoonlijke web-based back office

Ik help je graag verder!

ZZP gezocht

Neem vrijblijvend contact met mij op

contact

Of registreer je nu gratis en ga direct aan de slag!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image