Tozo

Nieuwe Tozo regeling sluit veel ZZP’ers uit  

Eerder werd bekend dat er flink gesneden gaat worden in de NOW regeling. Met de nieuwe NOW wordt het, in tegenstelling tot de vorige regeling, wél mogelijk om werknemers te ontslaan zonder ontslagboete. Nu blijkt ook de Tozo regeling niet onaangetast. Ruim een derde van de ZZP’ers zullen met de nieuwe Tozo niet meer in aanmerking komen voor een tijdelijke overbruggingsregeling. Het kabinet trok er van maart tot en met mei al € 3,5 miljard euro voor uit.

Tozo regeling verlengd per 1 juni

De coronacrisis duurt langer dan gedacht en daarmee wordt ook de Tozo regeling verlengd. Met de nieuwe Tozo regeling worden cruciale voorwaarden aangepast. Het inkomen van de partner zal met de nieuwe overbruggingsregeling wél worden meegenomen.

Eerder werd de partnertoets niet toegepast. Hierdoor kwamen alle ZZP'ers in Nederland in aanmerking voor de financiële steun vanuit de overheid. Ongeacht het inkomen van de partner.

Lees ook: "Per 1 juni nieuw noodpakket. Lees de belangrijkste wijzigingen"

Nieuwe Tozo voorwaarden

ZZP organisaties bevestigen de komst van de partnertoets. Met de wijzigingen in de voorwaarden zullen ongeveer 433.000 ZZP'ers na 1 juni geen financiële steun meer ontvangen van de overheid. Dit komt omdat ruim een derde van de 1,3 miljoen zelfstandigen een partner heeft met voldoende inkomen. Het toepassen van de partnertoets scheelt de Nederlandse schatkist maar liefst 650 miljoen euro.

Lees ook: ”NOW regeling per juni verlengt maar laat ontslag werknemers toe

Tozo aanvraag

Per heden zullen ZZP’ers die in aanmerking willen komen voor de verlengde Tozo regeling een schriftelijke verklaring moeten invullen. In de verklaring wordt meegenomen dat hun partner onvoldoende inkomen heeft om op terug te vallen. De gemeenten kunnen hierdoor beter handhaven en onterechte steun achteraf terugvorderen.

Lees ook: "Kabinet wilt overbruggingskrediet voor noodlijdende bedrijven"

Tozo verlenging

Uit een interview met BNR blijkt dat Roos Wouters van Werkvereniging niet te spreken is over de keuzes die worden gemaakt. Wouter stelt dat flexwerkers en zelfstandigen, net als in de vorige crisis opnieuw de rekening betalen.

De vakbonden houden voet bij stuk en willen de vakantiedagen en bonussen niet inleveren. Daarentegen stellen ZZP organisaties dat het uit de lengte of de breedte moet komen. Ergens moet er ingeleverd worden. Wouter pleit voor meer solidariteit.

Bron: BNR.nl

ZEZ uitkering

Jouw recruitment en back office software

Rechtstreeks contact met een groot netwerk aan ZZP'ers zonder verplichtingen

 

ZZP gezocht

Ik help je graag verder

contact

Registreer je nu gratis en ga direct aan de slag!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image