ZZP Platform

Het aantal ZZP'ers in Nederland groeit explosief. In 2018 kwamen er maar liefst 169.000 ZZP'ers bij. Ten opzichte van het jaar daarvoor, betekent dit een groei van maar liefst 15%. Een van de  voornaamste redenen van de verandering op de arbeidsmarkt heeft te maken met de mate van vrijheid die de zelfstandige geniet. Daarnaast is het uurtarief vaak een belangrijke motivatie om de overstap te maken van loondienst naar het ondernemerschap. 1ZZP steunt deze grote groep in de administratieve werkzaamheden en creëert een verbinding tussen bedrijf en ZZP'er. Door de komst van 1ZZP is het ondernemerschap nog toegankelijker geworden voor een grotere groep mensen en bouwen bedrijven hun eigen ZZP flexpool.

Platform economie

De platform economie, ook beter bekend als de 'gig economy' is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Door de grote vraag naar ZZP opdrachten verandert Nederland langzaam in een platform economie. De platformen dienen vaak als vacaturebanken waarop een opdrachtgever een opdracht plaatst en er vele ZZP'ers op kunnen reageren. Soms heeft de opdrachtgever echter één of enkele ZZP'ers nodig voor een opdracht. Er kan dan een situatie ontstaan waarin de opdrachtgever een selectie moet doen uit tientallen ZZP'ers. 1ZZP vindt dat dit makkelijker kan.

1ZZP heeft een ingenieuze zoekmachine waarin de opdrachtgever aan de hand van zeer specifieke informatie, de ideale ZZP'er kan vinden voor de opdracht. De opdracht kan aangeboden worden aan meerdere ZZP'ers tegelijk die allen een bericht ontvangen op de smartphone of via de e-mail. Aan de hand van de beschikbare gegevens wordt er automatisch een modelovereenkomst gegenereerd. Met 1ZZP loop je niet het risico om door de Belastingdienst als schijnzelfstandig aangemerkt te worden. 

ZZP bemiddelingbureaus

De bemiddelingbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. Met name in de zorgsector is er een sterke groei ontstaan van partijen die de bemiddeling verzorgen tussen ZZP'er en opdrachtgever. De sector kampt met personele problemen door de grote vraag naar vaste arbeidskrachten zoals Verzorgenden IG en Verpleegkundigen. Veel passievolle vakmensen keren het vast dienstverband de rug toe.

Voor bemiddelingsbureaus is het dan ook een lucratieve business. De bureaus brengen enerzijds gemiddeld 3 tot 5 euro van het uurtarief in rekening bij de ZZP'er en anderzijds 3 tot 5 euro aan de kant van de opdrachtgever. Voor vrijwel weinig moeite verdient een bemiddelingsbureau dus al gauw gemiddeld 8 euro per uur voor de bemiddeling.

De afhankelijkheid van een bemiddlingsbureau kan ervoor zorgen dat er een onjuiste match ontstaat tussen de twee werkende partijen. 1ZZP zorgt voor opschudding op de arbeidsmarkt en biedt een goed alternatief op de dure bemiddingspartijen.

 Groei ZZP

 

Transparante verbinding

1ZZP vind dat hoge marges niet nodig zijn en dat dit bij de ZZP'er en opdrachtgever moet blijven. De verbinding tussen bedrijven en ZZP'ers moet transparant worden en zodanig blijven. Een bedrijf moet er zelf over kunnen beslissen welke ZZP'er geschikt is voor het type opdracht. De regie moet weer terug bij de partijen waar het daadwerkelijk om draait. De partijen die hun beroep en passie zelf uitoefenen. Namelijk de opdrachtgever en ZZP'er zelf. Wie kunnen er immers zelf het beste bepalen of de samenwerking goed zal gaan verlopen? 

ZZP Flexpool

Niet alleen verbinding tussen bedrijven en ZZP'ers is gemakkelijker geworden. Een organisatie kan nu zelf, naast zijn personeels planning, ook een ZZP planning maken. Een (moeder)bedrijf kan simpelweg een account aanmaken en daaronder vestigingen aanhangen. De vestigingen kunnen onderverdeeld worden in afdelingen en per afdeling kunnen er diverse verantwoordelijken worden aangesteld voor de selectie van ZZP'ers, planning en het accorderen van de urenstaten.

De verschillende vestigingen of afdelingen kunnen bij elkaar zien met welke ZZP'ers zij hebben gewerkt binnen hun flexpool en of dit naar tevredenheid verloopt. De tijd dat ZZP'ers een opdracht ontvangen binnen een WhatsApp groep of een duur bemiddelingbureau is voorbij. 1ZZP ontzorgt zowel de opdrachtgever als de ZZP'er.

ZZP Flexpool

 

Met de ZZP flexpool ontstaat er een overzichtelijke planning en zijn de bedrijfsprocessen beter gewaarborgd. 

 

Ontzorgen van de opdrachtgever

1ZZP beperkt de afhankelijkheid van platformen en bemiddlingsbureaus en geeft de regie terug. Bepaal zelf met welke ZZP'er je wilt samenwerken en betaal geen hoge marges meer aan dure bemiddelaars. Bouw zelf je eigen flexpool met je favoriete ZZP'ers en communiceer makkelijk middels de berichtenbox.

Bespaar tijd door het ontvangen en het betalen van één verzamelfactuur in plaats van wekelijkse facturen van verschillende ZZP'ers met mogelijke typfouten. Dankzij de digitale urenstaten klopt de eindfactuur altijd.

Ontzorgen van de ZZP'er

Als ZZP'er wil je liever niet op zoek gaan naar nieuwe opdrachten, nadat je er een werkdag op hebt zitten. Je wilt ook niet je geld afstaan aan een platform of bemiddelaar. Opdrachtgevers zoeken jou. Bespaar voor jezelf tijd door de geautomatiseerde urenstaten en facturen. Het systeem verstuurt de factuur van jou, met jouw logo, naar ons. Dit fenomeen heet selfbilling en versnelt alle processen. Jij werkt, het systeem doet voor jou de rest en jij ontvangt op deze manier in de meeste gevallen binnen 24 uur je geld.

 ZZP voordelen

Factoring

Met factoring kom je op een snelle manier aan werkkapitaal. Middels deze alternatieve financieringsvorm worden je facturen vrijwel direct uitbetaald. Je hoeft niet meer 30 dagen of langer te wachten op de betaling van de factuur. Hierdoor verbetert je cashflow en kan je het geld direct gebruiken voor investering in je bedrijf of verloning. Het gebruik van factoring wordt steeds populairder in Nederland en is in de Verenigde Staten al jaren een begrip.

Geniet van het voordeel dat je factuur binnen 24 uur, na accorderen van de urenstaten, uitbetaald wordt. Het debiteurenbeheer en daarmee het risico wordt van jou overgenomen. Hiermee loop je niet meer het risico dat een bedrijf je factuur niet uitbetaald. Je hoeft dus ook geen herinneringen en aanmaningen meer te versturen. Focus je enkel op hetgeen dat jij leuk vindt om te doen.

ZZP voor iedereen

Ondernemen is met de komst van 1ZZP laagdrempeliger geworden. Voorheen had een vakman een zekere administratieve kennis nodig om als ZZP'er aan de slag te kunnen. Met de komst van 1ZZP worden vrijwel alle belangrijke randzaken van het ondernemen uit handen genomen. De processen zijn dankzij de nieuwe technologiën geautomatiseerd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?    

Ook voor uitkeringsgerechtigden is het gemakkelijker geworden om aan de slag te gaan. Iemand die 5 jaar niet actief is geweest op de arbeidsmarkt komt moeilijker aan een vaste baan. Het ZZP ondernerschap is ook voor deze groep mensen toegankelijker geworden met de komst van 1ZZP. 

 

ZEZ uitkering

Jouw recruitment en back office software

Rechtstreeks contact met een groot netwerk aan ZZP'ers zonder verplichtingen

 

ZZP gezocht

Ik help je graag verder

contact

Registreer je nu gratis en ga direct aan de slag!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

 

 

 

 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image