Noodkreet

Noodkreet door coronavirus

Het coronavirus heeft het land in haar greep. Volgens de laatste berichtgevingen (16 maart, 16:46 uur) staat het aantal vastgestelde besmettingen op 1413. Op 15 maart kondigde het kabinet extra maatregelen aan. Het hele land gaat op slot. Scholen, kinderopvang, horecagelegenheden en sportscholen, alles moet per direct dicht om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De extra maatregelen hebben direct gevolgen voor een grote groep ondernemers in Nederland. Alleen MKB en grote bedrijven kunnen steun verwachten van de overheid. ZZP'ers kunnen het doen met de Bbz uitkering. Met nog maar de vraag of zij hiervoor in aanmerking kunnen komen. 

Download gratis "Wkkgz e-book"

Open brief ZZP'er Sabine Klykens 

In 2016 richt Sabine Klykens haar onderneming MetSabine op. Sabine is gediplomeerd Verzorgende IG en Persoonlijk begeleiding gehandicaptenzorg met een grote liefde voor het vak. Over haar onderneming zegt Sabine: "ieder kind verdient het om te groeien. Om geluk te ervaren en te lachen. Vanuit die visie begeleidt en verzorg ik kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Verpleegkundig, zorgzaam en pedagogisch en altijd met een lach."

Graag dit bericht delen op social media 

De lach is even weg. Sabine kan haar ongelofelijke passie voor het vak, per direct niet meer uitvoeren. In een open brief aan minister president Mark Rutte en vicepremier Hugo de Jonge (ook minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) schrijft Sabine Klykens haar zorgen over de zorgsector. Ze beschrijft de gevolgen voor zelfstandigen in de zorg met de invoering van de extra maatregelen. Sabine, samen met andere ZZP'ers, zijn kerngezond en kunnen gewoon werken. Helaas zijn alle opdrachten geannuleerd. 

Sabine schrijft het volgende aan Rutte en de Jonge

"Geachte heer Rutte, heer de Jonge,

Ik heb dagelijks veel respect voor de werkzaamheden die de overheid uitvoert en hoe jullie op dagelijkse basis de strijd tegen het coronavirus moeten bestrijden.

En met die respect hoop ik dat er iemand binnen de overheid is die een luisterend oor heeft voor de solistische zorgverleners die nu zonder werk zitten!

Misschien krabt u nu achter uw oren, want er is toch altijd genoeg werk in de zorg?!!
Er zijn een heleboel solistische zorgverleners (zoals u ons noemt zzp-ers) die nu zonder werk zitten, terwijl wij wel willen werken en dit ook mogen doen volgens het RIVM.

Wij werken allemaal met een zeer kwetsbare groep, kinderen van 0-18 jaar met een verstandelijke en of lichamelijke beperking. Vaak met bijkomende problematiek.
Dit doe ik en vele andere solistische zorgverleners met mij via PGB.

Sinds dit weekend besluiten ouders dat ze de deuren sluiten voor de zorgverleners en kunnen wij geen zorg meer verlenen! Omdat ouders (heel begrijpelijk, hun kinderen en hun gezin willen beschermen) Ik heb geen klachten en ik kan gewoon werken!

De last voor ouders gaat heel groot zijn, zij kunnen de last niet alleen dragen voor een langere periode en ik ga letterlijk failliet! De reserves die er zijn houden niet langer dan een week!

Ik lees dat jullie allerlei maatregelen treffen voor allerlei ondernemers, zoals belastingen later betalen enz. enz.. De BBZ daar kunnen wij vaak niets mee. Een voorbeeld is dat er mensen zijn die net over de grens wonen en geen ingezetene meer zijn in Nederland. Ik ben voor familie verhuisd en mijn bedrijf in Nederland is blijven bestaan.

Ik hoor overal om mij heen vele verhalen van zelfstandigen die willen werken maar dit niet kunnen. Ik snap heel goed dat jullie straks een oproep gaan doen aan alle zelfstandige zorgverleners om te gaan werken in instellingen en in ziekenhuizen. Wees u bewust dat er veel zelfstandig solistisch zorgaanbieders zijn, die juist als zelfstandig zijn gaan werken omdat het lichaam een hele dag werken in een ziekenhuis, instelling ed. niet aankan.

Omdat Minister, ik niets liever doe dan zorgdragen voor kinderen die een bestaansrecht horen te hebben in de Nederlandse maatschappij. Al geef ik ze maar een lach voor even! En ouders kan ontlasten, zodat zij ook een bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse economie. Maar wie zorgt er in deze kwetsbare tijden van een crisis ervoor, dat ik straks na de crisis weer zorg kan en mag leveren in de gezinnen die mij zo nodig hebben? Kinderen die een vaste begeleider nodig hebben. Als ik straks geen zorg meer kan leveren, wat moeten we hen dan vertellen?

Alle MKB-bedrijven krijgen steun. Maar een alleenstaande moeder die via pgb werkt als zzp’er en haar kinderen moet voeden aan het einde van de maand? Of het gezin waar 2 zorgverleners werken en beiden nu zonder werk zitten en straks hun huis moeten verkopen?

EEN NOODKREED VANUIT DE ZORG.. STEUN OOK DE ZPP’ERS MET EEN NOODFONDS!!!"

Lees ook: "Financiële crisis ZZP’ers door coronavirus. Vangnet noodzakelijk"

 

Wil jij ook jouw verhaal kwijt? Neem contact met ons op.

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image