ZZP Facturatie

ZZP Facturatie

Automatisch gegenereerde facturen

Facturen opstellen is voor de (beginnende) ZZP'er één van de leukere administratieve werkzaamheden. Op dat moment wordt duidelijk hoeveel er aan omzet moet gaan binnen komen. Als je veel verschillende opdrachten hebt lopen met verschillende betaaltermijnen, is het mogelijk dat sommige facturen erbij in schieten. Het kan zijn dat je vergeet om tijdig herinneringen te versturen en je achter je geld aan moet. Het systeem van 1ZZP ontwikkelt automatisch je factuur. Je kan de factuur versturen met één druk op de knop. Als de factuur betaald is, merk je deze als zodanig aan. Het systeem herinnert je als de facturen nog niet betaald zijn.

Wat is facturatie?

Voor de nieuwe ZZP'ers; Wat is facturatie? De facturatie ook wel factureren genoemd is het versturen van meerdere facturen. Een ander woord voor factuur is rekening. Voor de meeste ZZP'ers is het facturatie proces één van de prettigere boekhoudkundige werkzaamheden. Men krijgt op deze wijze overzicht van wat er (mogelijk) aan geld binnen gaat komen. 

Meer lezen over een factuur en de wettelijke regels daarvan, ga naar de pagina; 'Wat is een factuur?'

Debiteurenbeheer

Geld ontvangen is heel prettig. Maar wat nu als je opdrachtgever je niet op tijd betaalt? Herinneringen en aanmaningen versturen is een vervelend en misschien wel langdurig proces. Misschien heb je wel een hele leuke opdracht maar staat de betaaltermijn op 30 dagen of langer en kom je daardoor in cashflow problemen. Misschien betaalt de opdrachtgever je helemaal niet. 1ZZP ontneemt je de zorgen door het aanbieden van factoring en het automatisch versturen van je facturen, herinneringen en aanmaningen. 

Self-billing

Bij 1ZZP hoef je niet meer zelf te factureren. Op basis van jouw urenstaten binnen het platform, verstuurt het systeem op basis van jouw gegevens een factuur gericht aan 1ZZP. Dit heet self-billing'. Self-billing versnelt het facturatieproces en is geïntegreerd in het systeem. Het bijhouden van je debiteurenbeheer en versturen van herinneringen en aanmaningen is niet meer nodig. 1ZZP verzorgt dit gratis voor de ZZP'er.

Hieronder vindt je een voorbeeld factuur automatisch gegenereerd door 1ZZP. De gegenereerde factuur voldoet aan de huidige Belastingwetgeving.

Image

Toch zelf factureren?

Heb je zelf een opdrachtgever en wil je zelf factureren? Hou er rekening mee dat als je zelf factureert, dat je factuur aan wettelijke eisen dient te voldoen alvorens je deze mag betitelen als zijnde factuur. Lees meer over wettelijke eisen en de opbouw van een factuur op onze pagina; 'Wat is een factuur?'

1ZZP

Start vandaag!