COL-regeling

COL-regeling

De Nederlandse overheid heeft diverse regelingen in het leven geroepen om de economie gezond te houden. Ondernemers maken massaal gebruik van deze regelingen. Hierbij kun je denken aan de TOZO-regeling, NOW-regeling en ook COL-regeling (Corona-overbruggingskrediet). Alleen als je eind 2019 of in de eerste helft van 2020 gestart bent als ondernemer, kom je in veel gevallen niet in aanmerking voor de meeste regelingen.

COL-regeling start-ups

Om deze ondernemers te helpen, ontvangt Qredits van de overheid wederom een lening van 70 miljoen euro. Met de 70 miljoen euro kan de kredietverstrekker nu ook de COL-regeling verstrekken aan ondernemers die eind 2019 of begin 2020 gestart zijn. Startende ondernemers komen in aanmerking voor een krediet tot 35.000 euro.

Voorwaarden COL-regeling

De COL-regeling wordt naar alle waarschijnlijkheid tegen een lager percentage van 1,75 procent verstrekt. De looptijd van het krediet is van 4 tot maximaal 6 jaar. Het voorstel ligt ter beoordeling bij de Europese Commissie. Eind maart zal de Europese Commissie uitspraak doen over het voorstel. De startende ondernemer kan wel alvast een aanvraag indienen bij Qredits om de beoordelingsprocedure te starten. Indien de Europese Commissie akkoord is, kan er sneller gehandeld worden. 

COL-regeling aanvragen via Financieringsgilde

Wil je een krediet bij Qredits aanvragen? Dan regelt de Financieringsgilde dat voor je. De Financieringsgilde heeft contact met diverse financiers en investeerders en regelen elke mkb-financiering. Direct een gratis en persoonlijk adviesgesprek aanvragen? Met 30 vestigingen in Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt. 

 

FinancieringsGilde

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image