platform

ZZP Platform 1ZZP.nl

Het aantal uitzendkrachten neemt af ten opzichte van het aantal ZZP’ers. Het werken met zelfstandigen wint aan populariteit. Je huurt immers een echte professional in die het vak begrijpt. De ZZP bemiddelaar wint terrein van de uitzendbureau. Alleen de tarieven die in rekening word gebracht liegen er niet om. Samen met een bekende Nederlander is 1ZZP.nl bedacht. Allen zijn zelf ZZP’er en dachten na over hoe je op een efficiënt mogelijke manier vraag en aanbod bij elkaar kunt brengen zonder dat er bizarre marges gevraagd hoeft te worden aan de opdrachtnemer en opdrachtgever. Simpelweg hoe maken we de kapitalistische markt weer transparant? Hoe het idee tot stand is gekomen lees je verder in het artikel.

Goedkope krachten voor de hoofdprijs

Jarenlang hebben de uitzendbureaus de dienst uitgemaakt op de arbeidsmarkt. Zij konden relatief goedkope krachten wegzetten voor de hoofdprijs. “Neem bijvoorbeeld een kok. Bij een uitzendbureau verdient hij of zij rond de 13 euro bruto per uur. Het uitzendbureau factureert vervolgens met een hoge marge per uur” aldus Michael van den Muijsenberg van 1ZZP.nl.

Veel arbeidskrachten vinden dat dit anno 2019 anders kan en worden ZZP’er. Er ontstaat een heuse wildgroei aan ZZP’ers. Toch blijkt het voor zelfstandigen zonder netwerk niet makkelijk om aan opdrachten te komen. Naast het verrichten van de dienstverlening, zal de ZZP’er ook moeten acquireren, netwerken en de boekhouding bijhouden. Er ontstaat een nieuwe behoefte, namelijk de ZZP bemiddelaar.

ZZP bemiddelaar

De ZZP bemiddelaar neemt geleidelijk aan marktpositie over van de uitzendbureau. Toch blijkt ook daar oneerlijke concurrentie door te ontstaan. Michael zegt hierover “Hetzelfde geldt voor de ZZP bemiddelaar. Neem bijvoorbeeld een verpleegkundige in de zorgsector die normaliter gemiddeld 40 euro per uur kan factureren. De bemiddelaar stelt als voorwaarde dat hij of zij 35 euro per uur factureert, 5 euro is namelijk voor de bemiddeling. Anderzijds factureert de bemiddelaar weer gemiddeld 50 euro per uur aan de opdrachtgever, eveneens voor de bemiddeling. Dat is 15 euro per uur aan geld dat eigenlijk naar de patiënt had gemoeten”.

Veel ZZP’ers zijn tegen dergelijke constructies maar voelen zich vaak noodgedwongen zich aan te melden bij een bemiddelaar. De machtspositie van de bemiddelaar wordt steeds groter ten opzichte van de uitzendbureau. Zaken doen met enkele ZZP’ers blijkt lastig voor organisaties om snel te kunnen schakelen bij ziekteverzuim of vakantieperiode.

Michael zegt verder “Dit is oneerlijk naar de hardwerkende ZZP’er toe. Maar ook oneerlijk naar de opdrachtgever in de zorg die het juist moet doen met het geld dat voortvloeit uit indicaties. Geen wonder dat ziekenhuizen dan dicht moeten”. Dit ZZP platform moet daar verandering in gaan brengen.

Lees ook: "Uniek en toegankelijk platform zorgt voor verbinding"

Eerlijke markt, eerlijke prijzen

In samenwerking met een bekende Nederlander is 1ZZP.nl ontstaan. 1ZZP.nl is een online marktplaats dat ZZP’ers en opdrachtgevers bij elkaar brengt zonder tussenkomst van dure tussenpartijen.

“Er blijft tegenwoordig teveel aan de strijkstok hangen doordat er teveel tussenpersonen zijn. Daar willen wij van af”. 

 

 

Het online ZZP platform is gratis te gebruiken voor de ZZP’er. Opdrachtgevers betalen een schamele 5 procent voor de inhuur van ZZP’ers. Daarnaast neemt het platform door automatisering veel administratieve taken van beide partijen uit handen. Zo zijn de urenstaten en facturatie gedigitaliseerd. Dit bespaart zowel de ZZP’er als de opdrachtgever veel tijd.

De ZZP’er hoeft niet meer zelf te factureren, dit gebeurt via het platform. De opdrachtgever ontvangt één maandelijkse verzamelfactuur van de inhuur van alle ZZP’ers. Verder kan de opdrachtgever medewerker accounts aanmaken die verantwoordelijk worden voor de werving, selectie, onderhandeling met ZZP’ers en het accorderen van urenstaten en facturen. Tevens kan de opdrachtgever zijn eigen flexpool opzetten.


Personen achter de schermen

Wie de personen achter de schermen van het ZZP Platform wordt binnenkort bekend gemaakt. 

ZEZ uitkering

Gratis ZZP opdrachten ontvangen?

Op zoek naar ZZP'ers zonder tussenkomst van een dure bemiddelaar?

 

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

    

  

 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image