ZORG zzp verpleegkundige

Verplicht BIG nummer vermelden

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat op korte termijn in overleg met brancheorganisaties, ZN en de Patiëntenfederatie over het zichtbaar voeren van het nummer voor geregistreerde zorgverleners die geregistreerd zijn in het BIG register. Deze worden verplicht om hun BIG nummer zichtbaar te voeren. Zichtbaar voeren betekent dat het BIG registratie nummer te zien moet zijn op de facturen, briefpapier en overeenkomsten van de ZZP'ers. Achtergrond van deze regeling is grotere transparantie en duidelijkheid voor de patiënt. Via het  is een BIG-geregistreerde zorgverlener eenvoudig terug te vinden in het BIG-register.

 

ZZP Zorgverleners zijn het oneensZZP Zorgverlener BIG verplicht

De verplichte maatregel leidde direct veel kritiek op sociale media. ZZP zorgverleners waaronder verpleegkundigen zien het als nog meer bureaucratische romtslomp en overbodig, omdat het nummer eenvoudig digitaal te vinden is op naam van de Zorgverlener. De verplichting geldt vanaf 1 april 2019. Zorgverleners worden aangeraden zo snel mogelijk de aanpassingen te verrichten op alle verplichte kanalen.

 

Geen handhaving verplichte BIG nummer

Na 1 april wordt door de inspectie voorlopig niet gehandhaafd op het verplicht vermelden van het BIG-nummer. Dat schrijft minister Bruno Bruins voor Medische Zorg in een brief aan de Tweede Kamer. Hij vindt het vervelend dat zorgverleners zich overvallen voelen door de invoering en reikwijdte van de wijziging in de Wet BIG en stelt dat dat nooit de bedoeling is geweest.

Bruins erkent in zijn brief dat de beroeps- en brancheorganisaties ‘door een misverstand’ niet betrokken zijn geweest bij de nadere uitwerking van de Big ZZP Verpleegkundige verplichtAlgemene Maatregel van Bestuur (AMvB), terwijl dat wel was toegezegd. Vijftien beroeps- en brancheorganisaties schreven daar eind februari al gezamenlijk een verontwaardigde brief over aan de minister. In februari ontstond veel onrust onder BIG-geregistreerde zorgverleners, nadat de overheid bekendmaakte dat zij vanaf 1 april hun BIG-registratienummer verplicht moeten vermelden op alle plekken waar zij beroepsmatig hun naam en beroep kenbaar maken.

Lees hier de kamerbrief van BruinsBeroepen Individuele Gezondheidszorg 

Via het BIG-register kunnen bedrijven en patienten controleren of een zorgverlener die werkzaam is in een beroep waarvoor registratie verplicht is, bevoegd en bekwaam is om het beroep uit te oefenen. De zorgverlener mag de wettelijke beschermde beroepstitel voeren. 

 

Lees ook: ZZP'er zorg gaat profiteren van 1ZZP app

 

ZEZ uitkering

Gratis ZZP zorg opdrachten ontvangen

of op zoek naar ZZP'ers in de zorg?

Registreer je nu gratis. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet  ZZP Wet

 

 

 

 

 

1ZZP

Meer nieuws en andere feiten? Meld je nu gratis aan bij 1ZZP.nl en geniet van de velen voordelen.

 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image