Corona-overbruggingskrediet

Extra corona-overbruggingskrediet voor ZZP'ers Qredits

Kredietverstrekker Qredits ontvangt van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een lening van 25 miljoen euro. Qredits kan hiermee in nood verkeerde zelfstandigen verder helpen. Het corona-overbruggingskrediet is een extra toevoeging aan de al lopende steunpakketten van het kabinet.

Corona-overbruggingskrediet bedrijven

Kredietverstrekker Qredits hielp tijdens de coronacrisis al circa 700 ondernemers aan financiële ruimte. In totaal ging het om bijna 10 miljoen euro aan kredieten voor ondernemers om de coronacrisis te overbruggen.

Qredits gaat met ondernemers persoonlijk in gesprek om een goed beeld te krijgen van het verhaal van de ondernemer. Volgens oprichter van Qredits, Elwin Groenevelt, is juist dit belangrijk tijdens deze crisis en maakt dit Qredits uniek.

Qredits geeft aan blij te zijn met de nieuwe lening. De kredietverstrekker kan dankzij de lening naar schatting 2.000 ondernemers aan liquiditeit helpen.

Overbruggingsrecht zelfstandigen corona

Sinds het begin van de crisis geldt de overbruggingskrediet als extra hulpmaatregel. Qredits krijgt sindsdien steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Ondernemers konden sinds het begin van de crisis uitstel aanvragen voor het aflossen van lopende kredieten voor een periode van 6 maanden.

Tijdens aflossingsvrije 6 maanden betaalt de ondernemer niet meer dan 2 procent rente. Hiermee krijgt de ondernemer meer financiële ruimte om de crisis te overbruggen. Er vindt namelijk geen aflossing plaats en de rente zet voort tegen een zeer lage rente.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat van Mona Keijzer bracht voor deze regeling 6 miljoen euro beschikbaar waarmee meer dan 5.500 ondernemers geholpen zijn.

Overbruggingskrediet corona terugbetalen

Met het corona-overbruggingskrediet kunnen bestaande ondernemers hun vaste lasten betalen. Het krediet bedraagt maximaal 25.000 euro (hogere leningen mogelijk op aanvraag) en is niet bedoeld investeringen. De looptijd van het krediet is vijf jaar waarvan de eerste 6 maanden aflossingsvrij is. In het eerste jaar bedraagt de rente 2 procent, waarna deze opgeschaald wordt naar 5,75 procent. Na het eerste jaar kan de klant boetevrij aflossen. Om in aanmerking te komen voor het corona-overbruggingskrediet, dient de ondernemer voor 13 maart 2020 ingeschreven te zijn in het KBK Handelsregister.

Bronnen: Kvk.nl, ZZPNederland.nl, Rijksoverheid.nl

ZEZ uitkering

Op zoek naar (tijdelijke) professionals?

Bouw je eigen flexpool en beheer ze in je persoonlijke web-based back office

Ik help je graag verder!

ZZP gezocht

Neem vrijblijvend contact met mij op

contact

Of registreer je nu gratis en ga direct aan de slag!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image