Investeren

Uit onderzoek van Stichting MKB financiering blijkt dat 45 procent van de MKB’ers (midden- en kleinbedrijf), ondanks de coronacrisis en tweede golf, in 2021 wil gaan investeren. In dit artikel lees je meer over het onderzoek en de publicatie van de Financieringsgilde

Ondernemen in 2021

Het jaar 2020 was voor ondernemend Nederland een zwaar jaar. MKB ondernemers zien het jaar 2021 gunstig in. Dit blijkt uit onderzoek van stichting MKB financiering. Bijna de helft van de MKB’ers zien 2021 als een nieuwe kans om op korte termijn te investeren. 

Onderzoek MKB 2021

Ondernemersorganisaties ONL en Stichting MKB Financiering verrichten sinds de tweede kwartaal van 2020 onderzoek onder ruim 100 MKB ondernemers. elke twee maanden kregen deze ondernemers vragen over de financiële stand van zaken. 

De tweede landelijke lockdown zorgt voor een tweedeling bij de MKB’ers. Dit blijkt uit de peiling van het meest recente onderzoek. De tweedeling ziet er als volgt uit:

  • 27 procent van de ondernemers verwacht de komende twee maanden betalingsproblemen;
  • 45 procent van de ondernemers denkt na over korte termijn investeringen.

MKB investeren korte termijn

In mei 2020 bleek uit onderzoek van de ondernemersorganisaties nog dat slechts 15 procent verwacht te investeren op korte termijn. Inmiddels blijkt dit percentage gestegen naar 24 procent. Dit betekent dat 24 procent van de ondernemers verwacht te investeren. Maar liefst 45 procent denkt erover na. 

MKB’ers blijken optimistisch. Met name zakelijke dienstverleners, bezorgdiensten en zorgaanbieders zien kansen in deze tijden. De bedrijven kondigen nieuwe investeringen aan voor opleiding van medewerkers en optimalisatie van de digitale bereik. 

Blijf investeren in 2021

Niet alleen de consument maar ook bedrijven letten doorgaans op de uitgaven in tijden van crisis. Dit is een logisch gevolg omdat er minder inkomsten binnen komen. Het advies is om niet halsoverkop te stoppen met investeren. Het bedrijf en de organisatie gaat door. Het is wenselijk investeringen te doen op de ontwikkeling van projecten die van belang zijn op de lange termijn. Investeren lijkt onlogisch, echter is het cruciaal om het bedrijf gezond te houden en voor te bereiden op na de crisis. 

De Financieringsgilde regelt de financiering

Aanvragen van bedrijfsfinancieringen is voor veel ondernemers onbekend terrein. Hierdoor is het een tijdrovend en lastig proces. Bij de Financieringsgilde nemen de adviseurs dit proces uit handen en geeft men het beste advies. De Financieringsgilde doet onder andere:

  • Alle benodigde toelichtingen voor je opstellen
  • De aanvraag bij jouw bank indienen via ons eigen intermediairsportaal
  • Sneller duidelijkheid geven over de haalbaarheid van je aanvraag
  • Onderhandelen met de geldverstrekker over de beste voorwaarden

De Financieringsgilde is met 30 kantoren door heel Nederland voor iedere ondernemer goed te bereiken. Vraag vrijblijvend een telefonische afspraak aan voor een persoonlijk advies.

Meer weten over de overname van een (familie)bedrijf of andere financiele zaken? 

 

FinancieringsGilde

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image