Flinke toename aan ZZP'ers in de Zorg sector

Flinke toename aan ZZP'ers in de zorgsector

Het afgelopen jaar hebben er circa 10.000 mensen zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als ZZP'er en freelancer in de zorg. Ten opzichte van het jaar daarvoor blijkt dit een toename van maar liefst 20 procent. In 2015 waren er nog 87.000 ZZP'ers en freelancers werkzaam in de sector Zorg en Welzijn. Afgelopen november waren er circa 130.000 ingeschreven. De enorme groei aan ZZP'ers en Freelancers zitten voornamelijk in de functies Helpende, Verzorgende IG en Verpleegkundige.

Interview ZZP Verpleegkundige

Uit een interview met een Verpleegkundige kwam naar voren dat het hogere uurtarief en de vrijheid de grootste motivaties zijn voor de keuze om verder te gaan als zelfstandige.
Als ZZP Verpleegkundige kan men diensten weigeren daar waar men in loondienst een werkopdracht kunnen krijgen en zodoende alsnog de verplichting te krijgen om te komen werken.
Ook bleken aanvragen van vrije dagen steeds minder mogelijk als verpleegkundige in loondienst. 

Toch geeft de geïnterviewde aan dat het ondernemerschap niet voor iedereen is weggelegd. "Zo moet je zelf je verzekeringen en je pensioen regelen. Ook moet ik zelf achter mijn onbetaalde facturen aan."

Lees ook:"ZZP artsen, verpleegkundigen en Verzorgende IG gezocht"

Freelance opdrachten zorg en welzijn 

1ZZP faciliteert software en een mobiele applicatie waarin vraag een aanbod bij elkaar gebracht worden. Opdrachtgevers kunnen jou eenvoudig vinden zonder tussenkomst van dure bemiddelaars. Tevens wordt het debiteurenbeheer uit handen genomen en kun je gebruik maken van factoring (24-uurs betaling). Daar komt bij dat collectieve verzekeringen en pensioen opbouw in de toekomst ook aan bod komen. Alle diensten zijn gratis voor onze leden.

ZEZ uitkering

Jouw recruitment en back office software

Rechtstreeks contact met een groot netwerk aan ZZP'ers zonder verplichtingen

 

ZZP gezocht

Ik help je graag verder

contact

Registreer je nu gratis en ga direct aan de slag!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image