Coaching

Coaching om coronacrisis door te komen

Extra Coaching voor de Zorg is een landelijk initiatief en samenwerkingsverband waarbij deskundige coaches zich vrijwillig inzetten voor zorgprofessionals die onder grote druk staan door de coronacrisis. Ben je beroepsmatig met coaching bezig en beschik je over een passende achtergrond en ervaring en wil je je vrijwillig inzetten om mentale ondersteuning te bieden aan zorgprofessionals? Meld je dan aan!

De aanmelding voor de zorgprofessionals is vandaag (maandag 06-04-2020) nog niet verwerkt, maar volgt snel. Work in progress! Hou de website in de gaten!

Lees ook: "Per 1 juni nieuw noodpakket. Lees de belangrijkste wijzigingen"

 

Coaching zorgmedewerkers

De matching tussen coaches en zorgprofessionals verzorgt deRotterdamseZorg. deRotterdamseZorg is een onderdeel van RegioPlus, een landelijk overkoepelende werkgeversorganisatie in Zorg & Welzijn.

RegioPlus verzorgt ook de matching tussen herintredende verpleegkundigen en zorginstellingen in samenwerking met Covid-19extrahanden. RegioPlus communiceert met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Initiatiefnemer Linda Dubois zegt het volgende op LinkedIn: “Het is zover! Na 2 weken overleg en keihard werken achter de schermen is het een feit: Professionele coaches die zich gratis willen inzetten voor de zorgprofessionals die zo ongelooflijk onder druk staan tijdens deze corona crisis kunnen zich nu aanmelden.”

Verder zegt Linda: "De community #COVID19frontliniecoaches is opgezet voor alle coaches die zich aanmelden bij dit initiatief, zie https://lnkd.in/g7PRFmC. Hier delen wij onze ervaringen, stellen vragen en delen tools".

Extra coaching voor de zorg

De zorgsector staat onder grote druk om de extra zorg te leveren die gevraagd wordt vanwege het COVID-19 virus. Daarom zet deRotterdamseZorg zich middels het project Extra coaching voor de zorg in om zorgprofessionals een luisterend oor te bieden.

Van zorgmedewerkers wordt veel inzet en flexibiliteit gevraagd om aan deze vraag te voldoen. Medewerkers werken tijdelijk op nieuwe locaties en komen in aanraking met ernstig zieke patiënten die onder strikte voorwaarden verpleegd worden.

Daarnaast is er ook een ongekend hoge druk op personeel in verpleeghuizen, instellingen voor de psychiatrie, gehandicaptenzorg, jeugdzorg en thuiszorg met de invoering van alle maatregelen om verspreiding te voorkomen en de groeiende groep besmette cliënten zorg te bieden.

Zorg voor zorgprofessionals!

Juist in deze tijd is er extra aandacht nodig voor het mentale welbevinden, hulp bij het omgaan met en verwerken van ervaringen in crisistijd en preventieve aandacht voor mentale weerbaarheid ter voorkoming van uitval. Vanuit het hele land bieden deskundige coaches zich vrijwillig aan om zorgprofessionals bij te staan. deRotterdamseZorg coördineert vraag en aanbod en koppelt deze aan elkaar in haar project Extra coaching voor de zorg.

1ZZP.nl is nauw betrokken bij het prachtig initiatief van Linda Dubois en bieden haar het platform als engine om aan coaches te komen.

Ben jij coach en wil je je (vrijwillig) inzetten om zorgprofessionals te ondersteunen en te helpen?

Zie post op LinkedIn: "Extra coaching voor de zorg" 

 

Linda Dubois

 
 
 
 
 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image