TVL

Werkgeversorganisaties schrijven brief aan kabinet omNOW en TVL-regeling

Werkgeversorganisaties maken zich zorgen om ondernemers die buiten de boot vallen voor coronasteun. De werkgeversorganisaties willen dat het kabinet de steunpakketten voor ondernemers versoepelen. Het gaat hierbij onder andere om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL-regeling) en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW-regeling). Ondernemers komen doorgaans voor de regelingen in aanmerking als zij een omzetderving hebben van minimaal 30 procent.  

NOW, TVL en TOGS

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland uiten hun zorgen middels een brief aan de Tweede Kamer. Volgens deze organisaties zijn er wijzigingen nodig in de steunpakketten NOW en TVL. 

Eén van de problemen waar bedrijven tegenaan lopen is de SBI-code (Standaard Bedrijfsindeling) waarmee ondernemers niet in aanmerking komen voor de regelingen. Eerder was dit ook het geval bij de TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren). 

Lees ook: "Nieuwe Tozo regeling sluit per 1 juni ruim een derde ZZP’ers uit"

TVL-regeling 

VNO-NCW en MKB-Nederland schrijven aan de hand van praktijkvoorbeelden van bedrijven en sectorenwaarbij de SBI-code niet aansluit op de eisen van de TVL-regeling. Voorbeelden hiervan zijn toeleveranciers aan evenementen, binnenvaartschippers en transportbedrijven. 

In het schrijven aan de Tweede Kamer staat onder andere dat het bedrijven betreft die tijdelijke watervoorzieningen op evenementen plaatsen zoals bij festivals en concerten. Mochten deze bedrijven onverhoopt in de financiële problemen raken, raakt dit direct de evenementenindustrie. 

Lees ook: "Vakbonden klagen ZZP platform aan wegens belastingontduiking"

NOW-regeling

Seizoensgebonden bedrijven komen vaak niet in aanmerking voor de NOW. Dit komt mede doordat bedrijven in deze sector afhankelijk zijn van seizoenen en doorgaans over het gehele jaar geen stabiele omzet maken. 

In de nieuwe NOW-regeling is hier al over nagedacht. In de NOW 2.0 neemt het kabinet de maand maart als referentiemaand. Echter vinden VNO-NCW en MKB-Nederland dat de omzet van dezelfde periode vorig jaar als referentie moet worden genomen. 

VNO-NCW en MKB-Nederland

De werkgeversorganisaties geven aan t de TVL voor deze bedrijven een verschil kan maken tussen faillissement en voortbestaan. Beide organisaties zien graag een uitbreiding van de SBI-codes. Echter willen de organisaties randgevallen voorkomen. 

Beiden geven voorkeur voor een generiek luik bij de TVL en NOW-regeling.Als bedrijven dan een onjuiste SBI-code ter beschikking hebben, zouden de bedrijven wel in aanmerking kunnen komen voor financiële steun bij de overheid.

ZEZ uitkering

Op zoek naar (tijdelijke) professionals?

Bouw je eigen flexpool en beheer ze in je persoonlijke web-based back office

Ik help je graag verder!

ZZP gezocht

Neem vrijblijvend contact met mij op

contact

Of registreer je nu gratis en ga direct aan de slag!

 

ZZP'er en opdrachten gezocht?

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image