Overbruggingskrediet

Overbruggingskrediet kleine bedrijven door corona

Het kabinet wilt kleine bedrijven te hulp schieten om de coronacrisis te overleven. Door middel van leningen wilt het kabinet meer faillissementen tegengaan. Het kabinet wil 750 miljoen euro vrijmaken voor kleine bedrijven ter behoeve van een overbruggingskrediet voor kleine bedrijven. De overheid staat voor 95 procent garant voor de leningen. De regeling moet vanaf half mei van kracht gaan.

Overbruggingskrediet klein bedrijf

Het overbruggingskrediet kan worden aangevraagd door kleine bedrijven die voor de huidige crisis nog winstgevend waren en in ieder geval een omzet maakte van 50.000 euro. Het bedrijf moet in ieder geval sinds 1 januari 2019 ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Het gaat om leningen tussen de 10.000 en 50.000 euro. De lening heeft een looptijd van maximaal 5 jaar en een rentepercentage van maximaal 4 procent.

lees ook: "Noodlijdende ondernemers krijgen gratis hulp van studenten"

Overbruggingskrediet corona

De leningen zullen in ieder geval door de Rabobank, ABN AMRO, ING, de Volksbank en Triodos verstrekt worden. De overbruggingskrediet voor kleine bedrijven is samen met de banken tot stand gekomen. De kredietregeling zal nog verder worden uitgewerkt en moet nog, net als andere economische coronamaatregelen, worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken vind de regeling een goede aanvulling op het bestaande palet van maatregelen van de overheid om zelfstandig ondernemers door de huidige crisis te helpen.

Lees ook: "Tozo vaak nog niet uitgekeerd. Termijn verschilt per gemeente"

Overbruggingskrediet zakelijk

Naar verwachting zullen tienduizenden bedrijven gebruikmaken van de overbruggingskrediet. De extra maatregel is vooral gericht op de kleine ondernemers in Nederland. Ondernemers die van groot belang zijn vanwege hun lokale karakter.

Dit zijn vaak ondernemingen die moeilijk toegang hebben tot financiële steun. Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat hopen de overbruggingskrediet half mei beschikbaar te hebben voor bedrijven.

ZEZ uitkering

Ontvang als ZZP'er gratis ZZP opdrachten.

Bouw als opdrachtgever een eigen flexpool zonder de hoge kosten van een bemiddelaar maar wel met de voordelen van de backoffice van een bemiddelaar.

 

Registreer je nu of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

 

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image