Bouw

Zelfstandigen in de bouw hebben weinig last van coronacrisis

Niet alle ondernemers hebben op dit moment last van de coronacrisis. Iets minder dan de helft van de ZZP’ers in de bouw heeft nog evenveel werk als voor de uitbraak van het coronavirus. Uit een enquête van Zelfstandigen Bouw blijkt dat maar één op de vijf ZZP’ers financiële ondersteuning heeft aangevraagd.

ZZP in de bouw

In vergelijking met andere ZZP beroepen in Nederland lijkt de bouwsector voorlopig nog de dans te ontspringen. Ondanks een afname van 25 procent, lijken veel zakelijke opdrachtgevers nog veelvuldig gebruik te maken van de diensten van deze ZZP’ers.

Zelfstandigen bouw

De particuliere aanvragen binnen deze sector is met 25 procent afgenomen. De afname met betrekking tot de bouwklussen heeft voornamelijk te maken met de angst voor het virus. Echter speelt er ook een vorm van onzekerheid bij consumenten. Veel banen staan op de tocht vanwege de gevolgen van de hygiënemaatregelen.

Lees ook: "Coronavirus zorgt voor financieel zware gevolgen ZZP'ers"

Bbz regeling

Van alle ZZP’ers in de bouw heeft op dit moment circa 17 procent helemaal geen inkomsten meer. Zelfstandigen die zonder inkomsten zitten kunnen bij de gemeente terecht voor de Bbz regeling. Voor ondernemers die direct in financieel zwaar weer verkeren vanwege het coronavirus, is er een digitaal noodloket in het leven geroepen. Deze ondernemers hebben tot 26 juni de tijd om aanspraak te maken op een eenmalig bedrag van 4.000 euro.

ZEZ uitkering

Ontvang als ZZP'er gratis ZZP opdrachten.

Bouw als opdrachtgever een eigen flexpool zonder de hoge kosten van een bemiddelaar maar wel met de voordelen van de backoffice van een bemiddelaar.

 

Registreer je nu of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image