financiële problemen

ZZP’er in financiële problemen door het coronavirus?

Onlangs heeft het kabinet opnieuw aanvullende maatregelen aangekondigd. De maatregelen zijn noodzakelijk om het aantal coronavirus besmettingen terug te dringen. Het advies is duidelijk. Evenementen van meer dan 100 personen is voorlopig niet meer toegestaan, vermijd sociale contacten, werk zoveel mogelijk thuis, blijf bij klachten als koorts en keelpijn absoluut thuis. Dit alles heeft natuurlijk gevolgen voor de economie. Eerder schreef mijn collega al een artikel over de gevolgen van het coronavirus voor ZZP’ers.

Lees ook: “Coronavirus zorgt voor financiële gevolgen ZZP’ers Bbz uitkering

Extra maatregelen per 15 maart coronavirus

  • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
  • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
  • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
  • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
  • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.

Bron: Rijksoverheid.nl

Lees ook: "Coronavirus zorgt voor financiële gevolgen ZZP'ers"

Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) ook voor ZZP

Heb je geen onderpand maar ben je wel bereid een lening af te sluiten bij de bank de “corona-periode” te overbruggen? Dan kan je gebruik maken van de BMKB. MKB staat voor midden- en kleinbedrijf waar zelfstandigen dus ook onder vallen.

Met de BMKB staat de overheid voor een deel garant. De Borgstelling MKB-kredieten is bedoeld voor ondernemingen tot 250 personeelsleden. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaar heeft laten weten om per eind maart de kredit verder te verruimen.

Je zou ook nog kunnen kiezen voor een flexibel krediet via Qredits. Op deze manier kun je extra kapitaal krijgen om de financieel lastige periode te overbruggen.

Het Besluit Bijstand zelfstandigen (Bbz uitkering)

De Bbz is een gemeentelijke kredietregeling voor zelfstandig ondernemers die periodiek uitgekeerd wordt. De uitkering is bedoeld voor het dagelijkse levensonderhoud. De uitkering wordt in eerste instantie als lening verstrekt voor noodlijdende ondernemers. Er zijn voorschotverstrekkingen voor ZZP’ers die het financieel echt heel zwaar hebben. Let op: er gelden wel enkele voorwaarden voor de Bbz uitkering.

Kennisbankartikel: “Bbz uitkering

MKBDoorgaan.nl 

MKBDoorgaan.nl wil bedrijven helpen die in financiële problemen zitten of dreigen te komen. Voorwaarde is wel dat het bedrijf een levensvatbaar toekomstperspectief heeft. MKBDoorgaan is een onafhankelijk, landelijk opererende, non-for-profit stichting die vroeg signalering van financiële problemen organiseert en hulp biedt aan MBK en ZZP.

Lees ook: "Financiële steun en extra maatregelen voor bedrijven wegens corona"

Coronaloket voor ondernemers

Onlangs werd bekend gemaakt dat de Kamer van Koophandel (KvK) een Coronaloket heeft geopend. Ondernemers kunnen bij dit loket vragen stellen over het coronavirus en de (financiële) gevolgen voor het bedrijf. Het coronaloket is bereikbaar op telefoonnummer 0800-2117 van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot en met 17:00 uur.

ZEZ uitkering

Ontvang als ZZP'er gratis ZZP opdrachten.

Bouw als opdrachtgever een eigen flexpool zonder de hoge kosten van een bemiddelaar maar wel met de voordelen van de backoffice van een bemiddelaar.

 

Registreer je nu of neem vrijblijvend contact met ons op. 

 

Download gratis de APP

ZZP Wet

 ZZP Wet

 

Volg het all-in-one platform ook op social media 

     

Maak vrijblijvend een account aan
en vereenvoudig je back office

Betaal alleen 5% voor de inzet van ZZP'ers.

Image